Keto blog

Keto történetek

2024.04.22 14:42
Keto történetek

A ketoscan MINI segítségével elért sikeres diéták története, vásárlóink tollából.

Mindenek előtt fontos leszögezem hogy a ketózis mérő nem csupán a szigorúan vett ketogén diéta ellenőrzéséhez alkalmas. Magam egy hibrid diétát folytattam aminek a lényege végül is a ketózison alapszik.

Arra figyeltem és koncentráltam mindvégig hogy a napi kalória bevitelem kevesebb legyen mint a felhasznált kalória ez napi 1000-1300 maximum 1500 elfogyasztott kalóriát jelentett. Az étkezéseimhez a jazio nevezetű applikációt használtam segítségül mely támpontot adott arra hogy étkezésenként mennyi szénhidrátot fehérjét és zsírt egyek. Tekintettel arra hogy napi 100 grammnál kevesebb szénhidrátot ettem a szervezetem nem tudott elég szénhidrátot elégetni így kénytelen volt zsírégetésre átálni ami lényegében a ketogén diéta alapja.

Tehát nem kínoztam magamat azzal hogy csak húst és zsírt egyek, fogyasztottam mondjával szénhidrátok is.

Ennek köszönhetően egy percig nem éheztem, nem kínoztam magam és jókat ettem. Csak arra kellett figyelnem hogy milyen ételekből milyen mennyiséget fogyasztok el. Tehát főként alacsony kalória tartalmú, lehetőleg alacsony szénhidrát tartalmú inkább magas fehérje és zsírtartalmú ételeket vettem magamhoz, amíg a vegyes étrendet tökéletesen megtestesítették. Ezzel az étrenddel hetente 1 kg illetve egy egész kettő tized kilogrammot fogytam erőlködés nélkül. Fogyókúrámat 100-104 kg-ról indítottam és a 90 kg volt a cél. Mikor elértem a kilencven kilogrammot már annyira kialakult egy étkezési szokásom az előző hat hónap alatt hogy 86 kilóig lecsúszott a súlyom.

Mindezt úgy tudtam kontrollálni hogy a ketózis szintemet mindig kettő fölötti értéken de öt inkább öt alatti értéken tartottam. Most pedig hogy a célom már nem több mint megtartani az elért súlyomat jelenleg napi maximum 2010 kalóriát fogyasztok amit kifejezetten törekednem kell elérni. Még korábban arra kellett figyelnem hogy ne egyek többet 1500 kalóriánál most már ha bőségesen is étkezem és természetesen mint ez odafigyeléssel teszem akkor nem feltétlenül lépem túl a napi 2010 kalóriát. Ennek ellenőrzésében nagy segítség a ketózis mérő készülék mivel arra figyelek hogy a ketogén szintem mindig nullánál valamivel magasabb legyen de kettőnél alacsonyabb.

Ez annyit tesz az értelmezésem szerint hogy nem szénhidrátot éget már a szervezetem alapvetően hanem zsírt kezdene égetni de a zsírégetés még érdemben csak minimális így súlyt tartón vagyok. Ezt a módszert követem márt kettő hónapja és a súlyomat 87 és nyolc van nyolc kg közötti tartományban tudom tartani. Azt hozzá kell tennem hogy ebellett a súlytartó étkezés mellett sem fér bele a cukornak illetve a cukor tartalmú ételeknek édességeknek süteményeknek desszerteknek fogyasztása. Vígszóként ajánlom ezt a keton szint mérő készüléket nyugodtan használni egy ilyen vegyes diétához mert tökéletes visszajelzést ad arról hogy a szervezet ő zsírt éget ner vagy nem. Ha a ketonsky mérő készülék 2-nél nagyobb de inkább már három körüli értéket mutat határozottan van zsírégetés ha ennél magasabbat akkor már nem csak heti fél kiló hanem heti 1 kg vagy annál több súly amit a szervezet képes leadni. Az étrendre vonatkozó alapvető ökölsz szabályok pedig hogy tilos tésztát rizst kés kenyeret is csak minimális mértékben szabad fogyasztani. Szintén tartózkodni kell a nagyon magas kalória tartalmú húsoktól inkább szárnyast, halat, de akár csülköt is főtt csülköt is nyugodtan lehet fogyasztani de zöldséggel, főtt krumplival vagy párolt zöldséggel, grill zöldséggel. Sok sikert kívánok azoknak akik a példámat szívesen követik és könnyedén szeretlének 20-30 kiló feleslegtől megszabadulni.